Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen “Ankara Şoför Esnafı Buluşması” etkinliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, şehrin taksi ve dolmuş duraklarının yapımında gösterdiği çaba için teşekkür etti. Davutoğlu, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, ATO Congresium’da düzenlenmiş olup, yaklaşık 5 bin taksi, minibüs, servis ve özel halk otobüsü şoförünün katılımıyla gerçekleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve daha birçok yetkili de bu önemli buluşmada yer aldı. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, şehirdeki taksi duraklarının büyük bir kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini belirterek, minibüs esnafı için yeni dinlenme alanları da yapıldığını ifade etti.
Başkan Gökçek, Şoför Esnafıyla İletişim Kuruyor
21 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Melih Gökçek, şoför esnafıyla iyi bir iletişim içinde olduklarını vurguladı. Gökçek, “Bu arkadaşlarımız hiçbir zaman ne beni üzdüler ne de ben onları üzdüm. O yüzden birbirimizden razıyız” şeklinde konuştu. Ayrıca, şoför esnafının taleplerini Başbakan Davutoğlu’na ilettiğini ve olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını belirtti.
Başbakan Davutoğlu'ndan Şoför Esnafına Müjdeler
Başbakan Davutoğlu, şoför esnafı için 6 maddelik müjde açıkladı. Taksi ve diğer ticari araçların yenilenmesi için ÖTV desteği sunulacağını belirten Davutoğlu, “Son teknolojiyle donanmış, güvenli, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz” dedi. Ayrıca, araçlara takılacak kamera ve GPS ücretlerinin vergiden düşüleceğini de ifade etti.
Davutoğlu, şoför esnafının dinlenme yerlerinin önemine dikkat çekerek, temiz ve sağlıklı dinlenme alanlarının yaygınlaştırılacağını kaydetti. Ankara'da yapılan durak yerleri için Başkan Gökçek’e teşekkür eden Davutoğlu, bu projelerin estetik ve kullanışlı olduğunu vurguladı.
Toplantı, şoförlerin alkışları ve sloganları eşliğinde sona erdi. Başbakan, bakanlar ve diğer katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirdi.