Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Bakan Fidan, Hırvatistan'da gerçekleştirilecek olan bu zirvede, deniz güvenliği ve işbirliği konularında önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Zirve, bölgedeki ülkelerin deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi üzerine tartışmaların yapılacağı bir platform sağlayacak.
Hırvatistan, stratejik konumu ve deniz kaynakları açısından önemli bir ülke olarak, bu tür girişimlerin odak noktası haline gelmiştir. Bakan Fidan'ın ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
28 Nisan'da gerçekleşecek zirve kapsamında, çeşitli ülkelerin temsilcileri de bir araya gelecek ve deniz güvenliği ile ilgili ortak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunacaklar. Bu tür uluslararası toplantılar, deniz alanındaki işbirliklerinin artırılması açısından büyük bir fırsat sunmaktadır.
