Anneler Çalışacak, Çocuklar Kreşte Eğitilecek

Sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun her katmanın yanında olan Toroslar Belediyesi, bu kez dezavantajlı ve göçmen statüsündeki kadınların işgücüne katılımını kolaylaştırmak amacıyla, Yunus Emre Kültür Merkezi önünde mobil kreş açtı.

14 Kasım 2017 Salı, 16:50
Anneler Çalışacak, Çocuklar Kreşte Eğitilecek
-

 Toroslar Belediyesi’nin, Yuva Derneği ile birlikte yürüttüğü ve Alman Federal Kalkınma Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında dezavantajlı ve göçmen statüsündeki ailelerin 3’er aylık mesleki eğitimleri ve geçici 3 aylık istihdamlarına yönelik gerçekleştirilen projenin ikinci etabında çalışan kadınların 3-5 yaş grubundaki çocukları için hazırlanarak tır dorsesi üzerinde hizmete giren Mobil Kreşin açılışı, düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.
Açılış programına; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yuva Derneği Geçim Kaynakları Müdürü Bilge Çoban ve dernek temsilcileri, GIZ Saha Sorumlusu Ali Aslan, ACTET, ASAM, Hayata Destek Derneği ile Dünya Örgütü Temsilcileri, Kızılay Derneği Temsilcileri, WFB Dünya Gıda Örgütü temsilcileri ile belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları katıldı.
Açılış öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yuva Derneği ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında çalışan kadınların 3-5 yaş grubundaki çocukları için hazırladıkları mobil kreşin hayırlı olmasını diledi.
Bu projenin, daha önceki yıllarda yoğun göç alan mahallelerde uyguladıkları mobil kreş uygulamasının da sürdürülebilir çalışması olduğunun bilgisini veren Başkan Tuna, eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin çok önemli bir süreç teşkil ettiğini belirterek; “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, umudumuzdur. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğe de o kadar umutla bakabiliriz. Mobil kreşimizin de sloganı; “Çocuklarımızın nasihata değil, iyi örneklere ihtiyacı vardır. İşte burada eğitimcilerimizin vereceği eğitimler, çocuklarımızın şekillenmesine,  topluma faydalı birer birey olmalarına, geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olacaktır” dedi.
Başkan Tuna: “İşgücü anlamında belediyemize destek sağlayan bu proje belli periyotlarla devam edecektir. Bu işe vizyonel bakmak gerektiğini düşündük. Çocuklarını nereye nasıl bırakacaklarını düşünmeleri yerine çalışan bu insanların işgücüne daha sağlıklı katılımlarını sağlamak amacıyla onların 3-5 yaş grubundaki çocukları için Yunus Emre Kültür Merkezimizin önünde daha önce var olan mobil kreşimizi yeniden düzenleyerek, hazırladık. Daha önceki yıllarda Avrupa Birliği projesi olan ‘Çocuklarımız İçin El Ele’ projesi kapsamında okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi amacıyla yoğun göç alan mahallelerimizde uyguladığımız projemizde 3-5 yaş grubundaki 1550 çocuğumuza okul öncesi eğitimin ön eğitimini vermiştik. Bu çalışma okul öncesi eğitimin önemi hakkında farkında olmayan aileler için de bir farkındalık yaratmıştı. Bu projenin sonunda İlçemizde okul öncesi eğitime yoğun talep olduğunu Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrendik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Bütün sıkıntıları aşmanın yolu da eğitim ve öğretimden geçer. Mobil kreş uygulamasını bu kez Yuva Derneği ile yürüttüğümüz proje kapsamında belediyemizde istihdamı sağlanan annelerin çocukları için düşündük. Bu projenin hayata geçirilmesine katkı sunan Yuva Derneğimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşan Yuva Derneği Geçim Kaynakları Müdürü Bilge Çoban ise 2016 yılında Toroslar Belediyesi ile Alman Uluslararası İşbirliği kurumunun desteği ile bu projeyi başlattıklarını,  ve projenin bugün gelinen durumundan mutluluk duyduklarına dikkat çekerek; “Gururluyuz, çünkü istihdam demek çalışma demek ve insanı güçlendirir, ayakta tutar, kendine güven kazandırır. Kendine güvenen birey demek, kendine güvenen toplum demektir, geleceği hazırlayacak insanlar demektir. Bu porojeye güzel çıktılar ekledik. Bunlardan bir tanesi Mobil Kreştir. Özellikle kadınların istihdama katılımında en büyük sorunlardan biri de çocuk bakımını kadınların üstlenmiş olmasıdır. Artık Toroslar Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz bu mobil kreş ile istihdamı sağlanan annelerimiz çocuklarını güven içerisinde mobil kreşe bırakabilecekler ve işgücüne daha kolay katılabilecekler. Bu projeyi hayata geçiren Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya ve proje ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte Yunus Emre Kültür Merkezi’nin önünde 3-5 yaş grubundaki çocukları okul öncesi eğitime hazırlayacak olan Mobil Kreşin açılışını yaptı ve katılımcılarla birlikte mobil kreşi gezdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”