Antalya'nın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren fırtına ve sağanak, Alacabel'de kar yağışına dönüştü. 1825 metre rakımda bulunan bu bölgede kar kalınlığı yer yer 5 ila 10 santimetreye kadar ulaştı. Saat 15.00 sıralarında Akseki’nin Yarpuz Mahallesi Battıçıktı mevkiinde başlayan kar yağışı, yaklaşık 15 kilometrelik bir güzergah boyunca devam etti ve bazı yerlerde görüş mesafesi düştü.
Kar Mücadelesi Başladı
Kar yağışının başlamasıyla birlikte, Karayolları Alacabel Karla Mücadele ekipleri, Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunun 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde çok sayıda iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Ekipler, yolu trafiğe açık tutmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ayrıca, Karayolları'na bağlı diğer ekiplerin Tınaztepe mevkiinde de hazır bekletildiği öğrenildi.
Karayolları ve Akseki Bölge Trafik ekipleri, bu zorlu hava koşullarında yolu kullanacak olan sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyararak, araçlarında mutlaka zincir bulundurmalarını önerdi. İlerleyen saatlerde kar yağışının etkisinin artması bekleniyor. Bu durum, sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından önemli bir risk oluşturuyor.