Olay, geçtiğimiz gün saat 18.00 sıralarında Şekerhane Mahallesi'nde bulunan vize danışmanlık hizmeti veren bir iş yerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, iş yerini kapatmaya hazırlanan Hıdır Ersan, cep telefonunun çalması üzerine cebinden telefonunu çıkardı. Bu esnada cebinde bulunan 700 Euro'yu fark etmeden yere düşürdü. Parayı düştüğünü göremeyen Ersan, iş yerinin önünden ayrıldı. Kısa bir süre sonra yan sokaktan gelerek dükkânın önünden geçen bir kadın, yerde bulduğu parayı aldı.
Dükkandan uzaklaştıktan sonra cebinde paranın olmadığını fark eden Ersan, tekrar iş yerine dönerek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, kendisinin ayrılmasının ardından bir kadının yere düşen parayı alarak bölgeden ayrıldığını gördü.
Hıdır Ersan (36) yaptığı açıklamada, “Dükkandan abimle beraber çıkarken o sırada telefon çaldı. Telefonu açarken para yere düşmüş. Aradan bir dakika geçtikten sonra kamera görüntülerinden baktık, bir hanımefendi parayı alıp gidiyor. Biz ayrıldıktan sonra araçla giderken ben fark ettim paramın olmadığını, sonra geri geldim. Burada esnafa ve birkaç arkadaşa da sorduk” dedi.
Ersan, “700 Euro yaklaşık 35-36 bin TL. O da zaten müşterimizin harç parasıydı. Parayı alan kişi eğer bize gelip getirirse en azından bizim de mağduriyetimiz giderilir. Biz de gereken yardımı ona yaparız. 100-200 Euro geri veririz. Ama getirirse mutlu oluruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, bulunan paranın kadın tarafından zabıta ekiplerine teslim edildiği ve sahibine ulaştırıldığı bildirildi.
