Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan seçimler için aldıkları tedbirleri açıkladı. "Sandık güvenliği ile ilgili tüm önlemlerimizi aldık" diyen Esen, "Hiç kimsenin millet iradesine hile karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Seçim günü elektriklerin kesilmesi halinde sandıkların üzerine kapanacaklarını ve çuvalların üzerine oturacaklarını belirtti.
CHP'nin seçim bildirgesinin büyük bir destek gördüğünü ifade eden Esen, "Yapılan kamuoyu araştırmaları da bize gösterdi ki Antalya'da CHP olarak açık ara birinci parti durumundayız" dedi. Ayrıca, iktidarın seçim güvenliğini tehdit ettiğini savunarak, adalet anlayışının halkta yüksek olduğunu vurguladı.
Seçim Önlemleri
Esen, her sandıkta bir asil ve bir yedek üye olacağını, müşahitlerin görev alacağını ve sandık güvenliğinin titizlikle sağlanacağını belirtti. "Adliyede Seçsis sistemleri ile ilgili kuşkular var. Islak imzalı sonuçlar bizim için esas olacak" dedi. 15 bine yakın sandık görevlisiyle seçim sonuçlarını takip edeceklerini vurguladı.
Hedef 8 Milletvekili
Esen, 8 milletvekili hedefinin başarı noktası olduğunu ve bu hedefin üzerine çıkmayı amaçladıklarını ifade etti. "Antalya'da birinci partiyiz. Seçim sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.
Elektrik Kesintisi Tedbiri
Esen, seçim günü elektriklerin kesilmesi halinde sandıkların üzerine kapanacaklarını ve elektrik gelene kadar orada kalacaklarını belirtti. Ayrıca, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’i canlı yayına davet ettiğini ve cevap beklediğini sözlerine ekledi.