Antalya’nın Finike ilçesinde, Yazır Mahallesi’nde meydana gelen olayda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevreye zarar veren atık dökümünü belirledi. Bugün gerçekleştirilen devriye faaliyetleri sırasında, sürücüsü M.A.T. olan bir kamyonun dere kenarına plastik atık döktüğü saptandı.
Olayın ardından, Türk Ceza Kanunu’nun 181. maddesi gereğince "çevreyi kasten kirletme" suçlamasıyla Finike Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikata başlandı. Ekipler, durumu ciddiyetle ele alarak çevre kirliliğinin önlenmesi için gerekli adımları atacaklarını duyurdu.
Bu tür olayların önüne geçebilmek adına, jandarma ve ilgili kurumlar, bölgedeki denetimlerini artırmayı planlıyor. Finike'de yaşanan bu durum, çevre koruma noktasında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.