Olay, 21 Haziran 2026 tarihinde Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, Fidanlık mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 32 yaşındaki Özge Çelik, bir çocuk annesi olup, bir süre önce ayrıldığı eski erkek arkadaşı O. K. hakkında, tehdit, hakaret ve darp iddialarıyla şikayetçi oldu. Bu süreçte, Çelik'in, O. K. hakkında çeşitli tarihlerde tedbir ve uzaklaştırma kararları aldırdığı öğrenildi.
İddiaya göre, başka bir suçtan dolayı Samsun'da cezaevinde bulunan O. K., izinli olarak cezaevinden çıktıktan sonra Gazipaşa'ya geldi. Olay günü iş arkadaşlarıyla birlikte Fidanlık mevkisine giden Çelik ile O. K. arasında bir tartışma meydana geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine, O. K. yanında bulunan bıçakla Çelik'e saldırdı. Çelik, başından, sırtından ve vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralandı. Saldırı sırasında, KADES uygulaması üzerinden yardım çağrısında bulundu. Bıçağın Çelik'in sırtında kırıldığını, şüphelinin ise kırılan bıçağın kalan kısmıyla saldırmaya devam ettiğini öne sürdü.
Çevredeki vatandaşlar ve Çelik'in arkadaşları olaya müdahale etti. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çelik'in bıçak darbeleri nedeniyle vücudunun çeşitli bölgelerinde yaralar oluştuğu, sol kolunda kas yırtılması ve güç kaybı bulunduğu belirtildi. Olay sonrası O. K. emniyet güçleri tarafından yakalandı.
Özge Çelik'in İfadesi
Özge Çelik, eski erkek arkadaşından 19 Ocak'ta ayrıldığını belirterek, ilişki sürecinde yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle bu kararı aldığını ifade etti. Ayrılığın ardından tehditler ve hakaretlerin sürdüğünü belirten Çelik, "Kendisinden ayrıldım. İlişkimiz sırasında sorunlar yaşandı, bu yüzden ilişkiyi bitirmek zorunda kaldım. Ayrılma kararını verdiğim gün darbedildim ve şikayetçi oldum. O tarihten itibaren O. K. hakkında 6 kez uzaklaştırma kararı aldırdım." dedi.
Şüphelinin cezaevindeyken bile kendisini aradığını ve tehditlerde bulunduğunu iddia eden Çelik, "Cezaevinde bile çevreme tehditler gönderiyordu. Her zaman benimle ilgili kötü niyetli mesajlar gönderiyordu." şeklinde konuştu.
Olayın Gelişimi
Olay gününe dair bilgi veren Çelik, şüphelinin izinli olarak Gazipaşa'ya geldiğini iş arkadaşından öğrendiğini, ardından O. K.'nın kendisini arayarak tehditte bulunduğunu belirtti. Olay günü kendisini güvende hissetmediği için arkadaşlarıyla birlikte buluştuğunu, ancak O. K.'nın aniden saldırdığını söyledi. "Olay günü kendimi güvende hissetmediğim için birilerini yanımda istemiştim. Her şey çok hızlı gelişti. Saldırgan üzerime geldi ve ben kaçmaya çalıştım. Önce karnıma yumruk darbesi aldım, ardından bıçak darbeleri aldım. Şanslıydım ki bıçak sırtımda kırıldı." dedi.
Çevresindekilerin müdahalesiyle şüpheli uzaklaştırıldı, Çelik ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şu an tedavi süreci devam etmekte olup, bıçak darbeleri nedeniyle fizik tedavi alması gerekecek. Çelik, "Bıçak kırılmasaydı yaşama şansım yoktu." dedi.
Hukuki Süreç ve Şiddet Meselesi
Özge Çelik'in avukatı Yağmur Burçin Sayın Kurt, olayın "kasten yaralama" olarak değerlendirildiğini ancak eylemin öldürmeye teşebbüs niteliğinde olduğunu savundu. Kurt, "Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde meydana gelen bu olay, kadına yönelik bir şiddet eylemi. Şahıs cezaevinde olmasına rağmen müvekkilim üzerinde hala tehditler sürüyor." şeklinde konuştu. Ayrıca, cezaevinden izinli çıkan kişinin müvekkiline yönelik tehditleri ve saldırganın yanında bıçak bulundurması, eylemin önceden tasarlandığına işaret ediyor.
6284 sayılı kanun kapsamında alınan tedbir ve uzaklaştırma kararlarının önemini vurgulayan avukat, "Bu tür kararların eksiksiz uygulanması can güvenliği açısından kritik. Soruşturma süreci devam ediyor ve olayın yaralama değil, öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmesi için takipte olacağız." dedi.