Antalya'nın Kemer ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ulupınar Mahallesi'nde Meryem A. ve Gamze T. isimli bireyler, yoğun yağış sebebiyle mahsur kaldıklarını belirterek jandarmadan yardım talep etti. Edinilen bilgilere göre, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu kişiler için hızlı bir şekilde harekete geçti. Ekipler, mahsur kalan şahısları bulundukları yerden alarak güvenli bir konaklama yerine ulaştırdı.
Ayrıca, Çamyuva Mahallesi'nde 12 vatandaşın, 2 yatalak kadın, 1 bebek, 4 çocuk ve 5 yaşlı erkek olmak üzere evlerinde mahsur kaldıkları tespit edildi. Jandarma, bu kişilere de yardım ederek, iş makinesiyle bulundukları yerden alıp güvenli bir alana çıkardı. İlgili ekipler, durumu kontrol altına alarak bölgedeki diğer vatandaşların güvenliği için gerekli önlemleri aldı.
Yine Kuzdere Mahallesi'nde, Hakan Karaaslan isimli bir vatandaş, yoğun yağış nedeniyle küçükbaş hayvanlarının ahırda mahsur kaldığını bildirdi. Jandarma ekipleri, bu ihbar üzerine harekete geçerek, mahsur kalan 5 küçükbaş hayvanı güvenli bir alana taşıdı. Tüm bu çalışmalar, jandarma tarafından titizlikle gerçekleştirildi ve bölgedeki vatandaşların güvenliği sağlandı.