Antalya Kepez'de 4 Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık İstasyonu Açılacak

Antalya'nın Kepez ilçesinde hayırsever desteğiyle 3 Aile Sağlığı Merkezi ve 1 Acil Sağlık İstasyonu inşa edilecek. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, bu yatırımların ilçenin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Yeni tesislerin Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredileceği bildirildi.

Antalya Kepez'de 4 Yeni Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık İstasyonu Açılacak

Kepez ilçesinde sağlık yatırımları hızla devam ediyor. Altıayak, Çamlıbel ve Ayanoğlu mahallelerine, hayırseverler tarafından 4 yeni sağlık tesisi kurulacak. Bu yatırımlar arasında 3 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile 1 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) yer alıyor. Tüm tesisler, Kepez Belediyesi'ne ait arsalar üzerine inşa edilecek ve yapımı tamamlandıktan sonra Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek. Protokoller, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan ve hayırseverlerin katılımıyla imzalandı.

Altıayak Mahallesi'ne Sağlık Tesisleri
Hayırsever tarafından yapılacak projeyle, Altıayak Mahallesi'nde dört hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşa edilecek. Bu tesislerin her biri en az 120 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacak. Tamamlandığında, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışlanacak. ASM'nin adı T.C. Sağlık Bakanlığı Kepez Çakarlar Aile Sağlığı Merkezi, ASHİ'nin adı ise T.C. Sağlık Bakanlığı Kepez Ali Meriç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak belirlendi.

Çamlıbel Mahallesi'ne Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Çamlıbel Mahallesi için de bir Aile Sağlığı Merkezi protokolü imzalandı. Bu merkez, hayırseverler tarafından 5 hekimle hizmet verecek şekilde inşa edilecek. Mülkiyeti Kepez Belediyesi'ne ait bir park alanı üzerine kurulacak olan merkez, 140 metrekarelik bir alana sahip olacak. Bina tamamlandığında, anahtar teslim olarak Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışlanacak. ASM'nin adı T.C. Sağlık Bakanlığı Kepez Şenel Altunkapak Aile Sağlığı Merkezi olarak belirlendi.

Ayanoğlu Mahallesi'ne 3 Hekimli ASM
Ayanoğlu Mahallesi'nde de hayırsever tarafından 3 hekimli bir Aile Sağlığı Merkezi inşa edilecek. Bu tesis, Kepez Belediyesi'nin mülkiyetindeki park alanı üzerine kurulacak ve tamamlandıktan sonra Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilecek. Yeni ASM'nin adı T.C. Sağlık Bakanlığı Kepez İlvan-İbrahim İltemir Aile Sağlığı Merkezi olarak belirlendi.

Protokol imza töreninin ardından bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, hayırseverlere teşekkür etti. Kocagöz, "Kepez'imize kazandırılan her sağlık yatırımı, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıran ve ilçemizin geleceğine yapılan en değerli katkıdır. Bu nedenle hayırseverlerimize ve projeye destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin