Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan ayı kapsamında Zafer Mahallesi kapalı pazar alanında yapılan iftar programında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Bu etkinliğe Zafer, Yükseliş, Özgürlük, Yeşiltepe ve Ulus mahallelerinden çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Başkan Kocagöz, iftar öncesinde alanı gezerek masaları dolaştı, hemşehrileriyle sohbet etti ve çocuklarla ilgilendi. Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu hatırlatan Kocagöz, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan ayında sizlerle aynı sofrada buluşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Sofraları Büyütmek Bizim Görevimiz
Ramazan ayının dayanışmayı ve paylaşmayı öğrettiğine dikkat çeken Kocagöz, "Kepez’de tam olarak bunu yapıyoruz. Sadece bugünü değil, yarını da düşünerek bir şehir inşa ediyoruz. Biz Kepez’de yalnızca hizmet üretmiyor, birlik ve umut da üretiyoruz. Belediyecilik anlayışımız, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir şehir yaratmaktır. Göreve gelirken, Kepez’de hiçbir vatandaşımızın sahipsiz hissetmemesi için söz verdik. Eğer bir evde ışık yanmıyorsa o kapıyı çalmamız, bir sofrada eksik varsa o sofrayı büyütmemiz, bir mahallede ihtiyaç varsa oraya ilk ulaşmamız gerekiyor. Çünkü biz Kepez’i yalnızca yönetmiyoruz, Kepez’in yükünü birlikte taşıyoruz." şeklinde konuştu.
Kepez Güçlü Adımlarla Büyüyor
Kocagöz, göreve geldiklerinden bu yana hayata geçirilen projelere de değinerek, 7 ana başlık altında 105 projeyle yola çıktıklarını, 50 projeyi tamamladıklarını ve 11 projenin ise çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Sağlıktan eğitime, sosyal dayanışmadan gençlik yatırımlarına kadar pek çok alanda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Kocagöz, yeni sağlık merkezleri açtıklarını, kent lokantaları aracılığıyla sofralara destek olduklarını, gençler ve kadınlar için üretim ve gelişim alanları oluşturduklarını ifade etti.
Kepez Bizim Ailemimiz
Ramazan ayının dayanışma ruhuna dikkat çeken Kocagöz, "Ramazan ayı bu dayanışmanın en güzel zamanıdır. Ramazan boyunca kurduğumuz her sofrada güçlü bir dayanışma ruhunun olduğunu görüyorum. Bu şehirde paylaşmayı bilen büyük bir aile var. Çocuklarımızın umutla büyüdüğü, gençlerimizin hayallerini gerçekleştirdiği ve büyüklerimizin huzurla yaşadığı bir Kepez için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü Kepez bizim ailemizdir. Bu şehir bizim sevdamız, ortak geleceğimizdir. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin ve birliğimizi daim kılsın." dedi.
İftar programının ardından Hacı Ali Uyaroğlu Camii’nde lokma dağıtımı da gerçekleştirildi.
