Manavgat ilçesinde, özellikle son günlerde etkili olan sağanak yağışların ardından Oymapınar Barajı'nın doluluk oranı önemli ölçüde arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, Antalya'nın batı ve doğu ilçeleri için sağanak uyarısını dikkate alarak barajdan kontrollü su tahliyesi yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda, barajdan saniyede 600 metreküp su bırakıldığı bildirildi.
Oymapınar Barajı'ndan yapılan su tahliyesi ile birlikte Manavgat Irmağı kıyısında yaşayan vatandaşlar, muhtemel taşkın riskine karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıldı. Yetkililer, ırmak çevresinde bulunan ev ve işyerlerinin tedbirli olması gerektiğini vurgularken, su tahliyesinin düzenli ve kontrollü bir şekilde devam edeceği belirtildi.
Vatandaşların, baraj çevresindeki gelişmeleri takip etmeleri ve yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri önem taşıyor. Bu tür önlemler, olası taşkınların önüne geçmek amacıyla hayata geçirilmektedir.