Yangın, Manavgat ilçesi Hocalar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Yangın ihbarı üzerine Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Manavgat birimine bağlı ekipler hızla olay yerine intikal etti. Yangına müdahale eden ekipler arasında ormana ait bir helikopter, üç arazöz, bir su tankeri ve toplamda 45 personel yer aldı. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat birimine bağlı iki itfaiye aracı ve bir su tankeri de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de olay yerine gelerek çevre güvenliğini sağladı. Ekiplerin zamanında müdahalesi, yangının ikametlere ulaşmasını engelledi.
Yangının spiral makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlendi. Çıkan yangında yaklaşık bir dönüm ormanlık alan zarar gördü. Olay esnasında harabe durumdaki bir konteynerin demir profillerinin spiral ile kesilmesi sırasında etrafa saçılan kıvılcımların yangına sebep olduğu kaydedildi.
Yangının başlangıç anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Yangının çıkış sebebi olarak belirlenen kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilmeden önce, şahsın tahkikatının tamamlanması bekleniyor. Yangın çıkmasına neden olma suçlamasıyla adliyeye sevk edilmesi planlanıyor.