Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen moral etkinliği, Olimpos Tatil Köyü’nde gerçekleştirildi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) öncülüğünde düzenlenen bu etkinlikte, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanı Murat Gültekin, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, 40 kanser hastası, doktorlar ve merkez çalışanları yer aldı.
Etkinlik, Kadir’in Ağaç Evleri’nde yapıldı ve katılımcılar doğa yürüyüşleri, Olimpos sahiline gezi ve müzik eşliğinde iki gün boyunca eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca, Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında ödül kazanan eserler de sergilendi.
Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, etkinliğin amacının erken teşhis konulan kanser hastalarına destek olmak olduğunu belirtti. Özdemir, halkın ücretsiz tarama hizmetlerinden yararlanması gerektiğine vurgu yaptı.
Türkiye Kanser Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, kanserin önlenebilir olduğunu ve kanser hastalarının topluma umut olmasını istedi. Gültekin, kanser taramalarının yaygınlaştığını ve geçen yıl iki milyondan fazla kişinin taramadan geçtiğini ifade etti. Ayrıca, kansere karşı mücadele eden hastaların, diğer bireylere cesaret vermesi gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA