Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükrü Özen, Prof. Dr. Cengiz Toker, Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sözen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sabri Yılmaz, Prof. Dr. Ali Kürşat Turgut ile akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Mezuniyet Sevinci
Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Burada Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültemizin mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyorum. Hayatınızın önemli dönüm noktalarından birini bugün hep birlikte yaşıyoruz. Uzun ve emek dolu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca onların yetişmesinde özveriyle çalışan ailelerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
İlahiyat Eğitiminin Önemi
Rektör Özkan, "İlahiyat eğitimi, teorik bilgi edinmenin ötesinde, ahlaki sorumluluk ve insan sevgisini merkeze alan kıymetli bir alandır. Sizler, bugün diplomalarınızı alarak toplumun manevi dünyasına rehberlik edecek büyük bir sorumluluğu üstleniyorsunuz. İçinde bulunduğumuz dönem, bilgi kirliliğinin arttığı bir zaman dilimidir. Bu çağda, sizlerin taşıdığı misyon çok değerlidir. Dijital gürültü arasında hakkın sesini temsil edeceksiniz" şeklinde konuştu.
Evrensel Mesajlar
Rektör Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Omuzlarınızdaki bu yük, sadece yerel bir görev değil, aynı zamanda küresel bir sorumluluk da taşımaktadır. Günümüzde İslam’ın barış mesajı, ön yargılar ve yanlış algılama çabaları yüzünden gölgelenmek isteniyor. Önümüzde uzun bir yol var; bazıları akademik kariyerine devam edecek, bazıları hayatın farklı alanlarında hizmet verecek. Ancak unutmamalısınız ki, bu ön yargıları kırmak için bilime ve nitelikli çalışmalara ihtiyacımız var. Bizler, mensubu olduğumuz bu güzel dini nezaketle dünyaya anlatmalıyız."
Gazze ve Müslümanların Duruşu
Rektör Özkan, "Bugün, yıllardır var olan algı duvarlarının nasıl yıkıldığını görüyoruz. Gazze’deki Müslümanların onurlu duruşu, Batı’nın yıllarca oluşturduğu tehdit imajını alt üst etti. Bu dayanışma ruhu, aslında küresel bir uyanışın başlangıcıdır. Bu yeni farkındalık ile hakikatin sesini duyurmak bizim sorumluluğumuzdur" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Ailesinin Bir Parçasısınız
Rektör Özkan, mezuniyetin ardından üniversitenin kapılarının her zaman açık olacağını belirtti. "Başarılarınız, bizim en büyük gururumuz olacaktır. Mezuniyetinizin sizlere, ailelerinize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde ifade etti.
Fakültenin Başarıları
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sözen, fakültenin 1992’den bu yana katettiği mesafeyi vurguladı. Bu yıl mezun olan 120 öğrenciyle birlikte toplam mezun sayısının bin 84’e ulaştığını belirtti. Fakültenin, akademik alanda güçlü bir merkez olduğunu ve bilimsel yayınlarla çıtayı yükselttiğini ifade etti. Ayrıca Rektör Özkan’a destekleri için teşekkür etti.
Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Kemal Sözen, gençlerin beş yıl önce kendilerine emanet edilen bireyler olduğunu ve bugün vatana hizmet için hazır bireyler olarak uğurlandıklarını söyledi. "Bilimin ışığında, toplumun aydınlatılması önemli bir sorumluluktur. Mezuniyet gururunu taşımalı ve Akdeniz Üniversitesi ile bağlarınızı koparmamalısınız" dedi.
İlahiyat Fakültesi birincisi Nur Efşan Barkuş, eğitim hayatlarına katkıda bulunan öğretim üyelerine teşekkür ederek, mezuniyet belgesini Rektör Özkan’ın elinden aldı. Tören, belgelerin mezunlara takdimi ile sona erdi.
