Antalya'da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından 23 Ocak'ta yapılan sarı kod uyarısının ardından, Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen sahada çalışmalara başladı. Şiddetli yağışların etkisiyle meydana gelen olumsuzluklara karşı mücadele eden ekipler, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve yaşam alanlarını normale döndürmek için özveriyle çalışıyor.
Yağışların metrekareye 200 mm'ye kadar ulaştığı Antalya'da, özellikle su baskınları ile karşılaşan bölgelerde, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri aktif bir şekilde görev alıyor. Güzeloba Mahallesi Kültür Kent Sitesi'nde yaşanan su baskınlarının ardından, ASAT Kanalizasyon Bakım Onarım ve İşletme Şube Müdürlüğü personeli yaklaşık 40 saat süren su tahliye çalışması gerçekleştirdi. Bu çabalar sonucunda bölgedeki durum normalleşti.
Ek olarak, Alanya Dimalacami Mahallesi grup yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle yolda çökme yaşandı. Bu alanda da ekipler, dolgu çalışmaları gerçekleştirerek yolu tekrar güvenli hale getirdiler. Antalya Büyükşehir Belediyesi, yağışların devam ettiği bu süreçte, mevcut sorunları çözmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.