Olay, saat 11.30 sıralarında Kepez ilçesi Habipler Mahallesi'nde bulunan Düden Çayı'nda gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, botla su teresi toplayan bir çift, sudaki kargılık alana takılmış bir cisim fark etti. Başlangıçta cismin ne olduğunu anlayamayan çift, yaklaştıklarında bunun bir insana ait ceset olduğunu fark etti. Hızla 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak durumu bildirdiler. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, yosun ve otlara takılı vaziyette olan cesedi çıkarmak için çalışmalara başladı.
AFAD Ekiplerinin Çalışmaları
Karadan ulaşımın mümkün olmadığı noktada AFAD ekipleri, yaklaşık 1 kilometre ileride bulunan alandan şişme botu ile bölgeye ulaştı. Botun suya indirilmesinin ardından, kimliği belirsiz şahsın cansız bedeni uygun bir noktadan karaya çıkarıldı. Cesedin, 15 günden fazla bir süredir suda olduğu değerlendirildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, ceset üzerinde inceleme yaptı. Üzerinden sadece bir ulaşım kartı ve tespih çıktığı belirlendi.
Kimliğin tespiti için Olay Yeri İnceleme ekibi parmak izi aldı. Uzun süre suda kalmasından dolayı cesedin şiştiği ve çürümek üzere olduğu gözlemlendi. Cansız beden, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis ekipleri, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatırken, şahsın kimliğinin tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA