Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın mutlaka bir lojistik merkeze sahip olması gerektiğinin altını çizen Elvan, “Bu merkez, maliyetlerin düşürülmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi. Elvan, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve nitelikli eleman yetiştirilmesi konularında da önemli adımlar atacaklarını ifade etti.
Elvan, Ar-Ge ve yenilikçiliğin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Geçmiş 10 yıl öncesine göre Ar-Ge desteklerimizi 10 kat artırdık ancak kapasitemizi geliştirmek zorundayız” dedi. Ayrıca, fiziki alt yapı yatırımlarının güçlendirilmesi ve kurumların kalitesinin artırılması konularında da hedeflerini belirtti.
İthalat bağımlılığını azaltmak için eylem planları oluşturacaklarını açıklayan Elvan, fiyat ve finansal istikrarın önemine de değindi. İşadamlarına yönelik üretim desteklerinin olacağını müjdeleyen Elvan, işletmelerde istihdam edilenlerin ücretinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
Antalya'da lojistik merkez kurulmasının, pazarlama ve maliyetlerin düşürülmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Elvan, bu merkezle güçlü ihracat ve pazarlama imkânlarının sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, hızlı tren projeleriyle taşımacılık maliyetlerinin düşeceğini ve demiryolu taşımacılığının geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Elvan, Antalya'nın "Akıllı Kent Sistemi" ile yönetileceğini de belirterek, bu sistemle trafik ve sulama gibi birçok alanda yeniliklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Son olarak, Antalya'da bir teknoloji yaylası kurarak, şehrin önemli bir teknoloji merkezi olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA