Antalya'da Mağarada Mahsur Kalan Gençler, Restoranın Bahçesinden Yapılan Operasyonla Kurtarıldı

Antalya'da dev dalgalar nedeniyle mağarada mahsur kalan gençler, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Deniz polisi, gençlere ulaşmak için yüzerek mağaraya girdi ve onları güvenli bir şekilde çıkardı.

Antalya'da Mağarada Mahsur Kalan Gençler, Restoranın Bahçesinden Yapılan Operasyonla Kurtarıldı
Antalya'da, deniz koşullarının kötüleşmesi üzerine mağaraya sığınan gençler, uzun bir süre mahsur kaldı. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri, hava şartları nedeniyle botla mağaraya giremedi. Ancak bir dalgıç, dev dalgalara rağmen yüzerek mağaraya ulaştı ve mahsur kalan kadına dalgıç kıyafeti vererek üşümemesini sağladı.

Kara Ekiplerinin Çalışmaları

Kara ekipleri de falezlerden gençlere ulaşmak için yoğun bir çalışma başlattı. Atatürk Parkı içindeki bir restoranın bahçesindeki merdivenli geçidin bulunduğu alanda kurtarma işlemleri gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 metre yükseklikten mağaranın bulunduğu yere 10 metre kadar inen ekipler, halat yardımıyla gençlerin bulunduğu alana ulaştı. Gençler, güvenlik önlemleri alınarak halata bağlandı ve kontrollü bir şekilde restoranın bahçesinden çıkarıldı.

Kurtarılan gençlerden biri, yaptığı açıklamada, "Saat 12.00-13.00 gibi denizde hava kötüleşmeye başlamıştı. Mağaraya sığındık. İlk başta tedbir amaçlı çıkmadım suya. Birkaç defa çıkmayı denedik ama olmadı. 4-5 saat oldu belki 6 saat olmuştur. Sağlık durumumuz iyi." dedi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin