Antalya'da bir öğretmenin otizmli bir öğrenciyi darbettiği iddiaları büyük tartışmalara neden oldu. Öğrencinin annesi, olay anında yaşadığı psikolojik çöküntüyü dile getirerek, "Çığlık çığlığa kaldım, sinir boşalması yaşıyordum" ifadelerini kullandı. Anne Özkan, öğretmenin kendisine alaycı hareketlerle yaklaşarak, "Hadi abla vursana" şeklinde tehditkar bir tavır sergilediğini belirtti.
Olayın ardından, Özkan'ın oğlu epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı. Yapılan tetkiklerde beyninde ödem tespit edildi. Anne, doktorların durumun darbelere bağlı olabileceğini ifade ettiğini ancak kesin bir bağ kurulamadığını aktardı. Özkan, mahkeme kararını yeterli bulmadığını ve "Ben kamera görüntülerini izleyince zaten şok olmuştum. Üstüne bir de bu ceza gelince şok üstüne şok yaşadım" diyerek hissettiği derin üzüntüyü dile getirdi.
Mağdur aile ve avukatları, mahkemenin verdiği 15 bin liralık cezanın caydırıcı olmadığını savunarak karara itiraz edeceklerini açıkladı. Aile, benzer olayların yaşanmaması için daha ağır yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladı. Olay, eğitim kurumlarında benzer durumların önlenmesi adına dikkat çekici bir örnek oluşturdu.