Antalya'da Suriyeli Ailenin Hastanede Yaşadığı İhmal İddiaları Gündem Oldu

Antalya'da yaşayan Suriyeli ailenin hastanede yaşadığı olay, bebeğin ölü doğmasıyla sonuçlandı. Aile, hastane yönetimini ihmal nedeniyle suçluyor.

Antalya'da Suriyeli Ailenin Hastanede Yaşadığı İhmal İddiaları Gündem Oldu

Antalya'da, iç savaş nedeniyle Türkiye'ye göç eden 27 yaşındaki Suriyeli Yasin Yasin'in eşi Halut Hıtba, 9 aylık hamilelik sürecinin ardından hastanede bebeğini kaybetti. Yasin, eşinin doğum için hastaneye kaldırıldığında geç müdahale yapıldığını ve bu nedenle bebeğinin hayatını kaybettiğini belirtiyor. Aile, hastaneye girişte evrak eksikliği ve tedavi bedelinin yatırılmaması sebebiyle bekletildiklerini iddia etti.

Yasin, “Akşam benden pasaport ve para istediler. Eşim çok hastaydı. Suriyeliye bedava yok diyorlardı. Şimdi bebeğim gitti” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Aile, hastane yetkililerinin olayla ilgili bir açıklama yaptığını, konunun araştırılacağını bildirdiğini aktardı.

İşverenleri İbrahim Ayaz ise, Yasin'in hastane sürecinde yaşadığı zorlukları gözler önüne sererek, evrak işlemlerinin uzun sürmesinin hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Halut’un hastanede geç kaldığı ve zamanında müdahale edilmediği için bebeğini kaybettiği iddiaları, ailenin yaşadığı zor durumu daha da derinleştiriyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin