Antalya'da Tarım Diplomasi Zirvesi Düzenlendi, Küresel İş Birlikleri Kazanım Sağladı

Antalya'da düzenlenen Tarım Diplomasi Zirvesi, dünya genelinden tarım temsilcilerini bir araya getirerek, tarımın yumuşak güç olarak rolünü vurguladı. Dünya Çiftçiler Birliği (WFO) Başkanı d’Alissac, tarım diplomatisinin önemini ve Türkiye'nin potansiyelini değerlendirdi.

Antalya'da Tarım Diplomasi Zirvesi Düzenlendi, Küresel İş Birlikleri Kazanım Sağladı

Antalya'da gerçekleştirilen Tarım Diplomasi Zirvesi, tarım sektörünün global iş birliğini güçlendirmek ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmak amacıyla toplandı. Dünya Çiftçiler Birliği (WFO) Başkanı Arnold Puech d’Alissac, tarımın uluslararası diplomasi üzerindeki etkisini anlatırken Türkiye'nin bu alandaki rolüne dikkat çekti. D’Alissac, tarım ihracatında önemli bir aktör olan Türkiye'nin, çeşitli ürün çeşitliliği ve geniş tarım arazileri ile dikkat çektiğini belirtti. Ayrıca, Growtech Antalya Fuarı'nın yüksek kalitesini ve katılımcı sayısını da övgüyle değerlendirdi.

İklim Değişikliği ve Tohum Üretimi
Dünya Tohumculuk Federasyonu (ISF) Başkanı Arthur Santosh Attavar, tohumun tarımın temel unsuru olduğunu ifade etti. Attavar, iklim değişikliğinin gıda üretimi üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaparak, kaliteli tohum üretiminin gerekliliğini vurguladı. Bu bağlamda, ülkeler arasındaki bürokratik engellerin aşılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, iklim değişikliği ve su krizinin tarım üzerindeki etkilerini değerlendirerek, farklı iklim koşullarına dayanıklı tohumların geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Tarımsal Diplomasi Grubu
TTDG Genel Sekreteri İsmail Uğural, Growtech Antalya'da uluslararası tarım diplomasisi zirvesinin düzenlenmesinin önemine değindi. Uğural, Türk tarım sektörünün uluslararası düzeyde tanıtımı ve temsil gücünün artırılması için çalıştıklarını ifade etti. Tarım ve Orman Şurası kapsamında oluşturulan Tarımsal Diplomasi Grubu'nun, tarım ihracatının geliştirilmesi amacıyla yenilikçi bir vizyon ortaya koyduğunu belirtti. Uğural, bu zirveyle hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin