Antalya’da Spa İşletme Müdürü Dürdane Çakmak, yaklaşan turizm sezonuna dair değerlendirmelerde bulundu. Rixos Downtown Antalya içerisinde bulunan Royal Spa'nın Müdürü olarak, Rus ve Avrupa pazarlarında yaşanan olumsuzluklar hakkında uyarılarda bulundu. Çakmak, “Turizmde tesislerin ve acentelerin yaşadığı kayıplar, kuyum ve deri mağazaları, Spa merkezleri gibi alt sektörler için de büyük bir tehdit oluşturuyor.” dedi.
Dürdane Çakmak, turist sayısındaki beklenen düşüşün yalnızca otel ve acenteleri değil, Antalya’daki birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Çakmak, “Turizmdeki bu düşüş, şehir içindeki esnaftan otel içerisindeki hizmet sağlayıcılara kadar herkes için sorun yaratacaktır.” şeklinde konuştu.
Çakmak ayrıca, Antalya’nın turizmden beslenen birçok sektörü olduğunu hatırlatarak, “Turist sayısındaki azalma, gıda toptancısından havuz kimyasalı satan firmalara kadar geniş bir etki yaratabilir. Antalya’nın bu durumu en az zararla atlatabilmesi için pazar çeşitliliği artırılmalı ve tanıtım çalışmalarına hız verilmelidir.” dedi.
Antalya’nın sahip olduğu doğal güzellikleri ve dünya çapında tanınan markaları da vurgulayan Çakmak, “Aspendos, Perge ve Olympos gibi tarihi zenginliklerimiz var. Ayrıca, Noel Baba gibi dünya çapında bilinen bir figüre ev sahipliği yapıyoruz. Ancak bu değerleri yeterince tanıtamıyoruz. Antalya için kapsamlı bir tanıtım atağı yapılması, hem bilinirliğini artıracak hem de kente önemli katkılar sağlayacaktır.” diye ekledi.