Emrah Başsan, Spor Toto Süper Lig’in yeni ekibi Antalyaspor'un en etkili oyuncularından biri olarak öne çıkıyor. Bu sezon, play-off maçları da dahil olmak üzere oynanan 37 maçın 36'sında sahada yer alan Başsan, rakip kaleye 11 gol göndererek dikkatleri üzerine çekti. Futbola İstanbul Dolayoba Spor Kulübü’nün altyapısında başlayan Başsan, daha sonra Pendikspor altyapısına geçiş yaptı ve 2009 yılında profesyonel sözleşme imzalayarak Pendikspor’un as takımında yer aldı.
Başarı Dolu Kariyer
Emrah, ilk resmi karşılaşmasına 19 Eylül 2009 tarihinde 2. Lig'de Türk Telekomspor'a karşı çıktı. Zamanla as takımda düzenli olarak forma giymeye başlayan genç yetenek, kendini ispatladı ve birçok Süper Lig takımının transfer listesine girdi. 2011-2012 sezonunda Antalyaspor'a transfer olan Emrah, 1 Şubat 2012 tarihinde Galatasaray'a attığı golle büyük beğeni topladı. Kırmızı-beyazlı formayla 4 sezon geçiren Başsan, bu süre zarfında bir kez küme düşme üzüntüsü yaşadı.
Antalyaspor'da 147 Maç
Emrah Başsan, Antalyaspor formasıyla toplamda 147 maça çıktı. Bu maçlarda 121 Süper Lig, 22 Ziraat Türkiye Kupası ve 4 Türkiye Spor Toto Kupası karşılaşmasında görev aldı. Kariyeri boyunca 198 maçta 42 gol atan genç oyuncu, milli takımlarda da 9 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi. Avrupa U21 Şampiyonası'nda da 4 golle dikkat çekti.
Gurur Duyuyor
Şampiyonluk kutlamasında taraftarlarla bir araya gelen Emrah Başsan, "Antalya’da oynamaktan gurur duyuyorum. Bu formayı elimden geldiğince giyeceğim. Hedefimiz Antalyaspor'u Süper Lig'e taşımaktı." diyerek duygularını ifade etti. Genç oyuncunun, birçok Süper Lig kulübünün radarında olduğu ve transfer görüşmelerinin birkaç gün içinde netleşeceği belirtiliyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA