Antrenörler ve Genç Futbolcular Bayram Coşkusuyla Sahaya İndi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında genç futbolcular ve antrenörler arasında dostluk müsabakaları düzenledi.

20 Mayıs 2021 Perşembe, 09:45
Antrenörler ve Genç Futbolcular Bayram Coşkusuyla Sahaya İndi
-

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde gerçekleştirilen ve Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapılan futbol müsabakalarının başlama vuruşunu Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel yaptı.
19 Mayıs’a özel yapılması planlanan ve daha öncesinde başvuruları alınan turnuvanın pandemiden dolayı iptal edilmesi ile kutlamalar dostluk müsabakaları şeklinde gerçekleştirildi. Yapılması planlanan turnuvaya katılım gösteren 19 takımın antrenörleri ve genç futbolcuları arasından seçilen oyuncular, toplam 3 müsabaka şeklinde gerçekleştirilen maçlarda sahaya inerek şenlik havasında geçen bir oyun sergiledi.

“Müsabakalar şenlik havasında gerçekleşti”
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi’nde futbol antrenörü olarak görev yapan Turhan Aktarla, şenlik havasında gerçekleştirilen dostluk müsabakalarını değerlendirerek, “Biz bu turnuvayı yapamamıştık. Yapmayı planladığımız turnuvaya başvuruda bulunan 19 kulübümüz vardı. 19 Mayıs olması dolayısıyla bu kulüplerimize bir ricada bulunduk. Her kulüpten 3 oyuncuyu biz burada misafir etmek istedik. Onlar da sağ olsunlar kabul ettiler. Gençlerimiz burada müsabakada karşılaşırken, teknik adamlar da kendi aralarında bir gösteri maçı yaptı. Keyifli, şenlik havasında gerçekleşti” dedi.

“Böyle bir organizasyon için Başkanımıza teşekkür ediyoruz
Uzun yıllar Türkiye profesyonel liglerde top oynayan UEFA diplomalı antrenör Tarkan Özyılmaz, keyifli geçen maçın ardından yaptığı açıklamada, “Böyle bir organizasyon için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkanımıza, bütün spor birimlerine teşekkür ediyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Böyle güzel bir günü bizlere bahşettikleri için çok mutluyuz. Covid-19 dolayısıyla güzel bir şekilde kutlayamasak da Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu güzel organizasyonla antrenör arkadaşlarımızla birlikte bir müsabaka oynadık” dedi.

“Güzel bir etkinlik oldu”
Gerçekleştirilen müsabakada 1 gol, bir de asist başarısı sağlayan 1925 Akdeniz Spor Kulübü Başkanı Yakup Altınışık, “Pandemi nedeniyle hem sosyolojik hem travmatik açılardan gençlerin yaşadığı sıkıntıların hat safhada olduğu bir dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs'a özel bir organizasyon yapması, hem biz spor adamları için hem de gençler için güzel bir etkinlik oldu. Umarım ilerleyen zamanlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi buna benzer turnuvalar yapar” ifadelerini kullandı.

“Saygı çerçevesinde, sessiz ve sakin güzel bir maç yaptık”

“Dostluk kazandı” diyerek söze başlayan Arpaçsakarlar Spor Kulübü oyuncusu Ahmet Ünal Benzer, “Biz zaten buraya Atatürk gençleri olarak geldik. Çok güzel bir maç çıkardık. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Saygı çerçevesinde, sessiz ve sakin güzel bir maç yaptık. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz. Gerçekten geldiği günden beri futbola bayağı destek veriyor, spor aktivitelerini sürekli yapıyor. Başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.
Ormanspor oyuncusu Yasin Alan, “Bu tür etkinliklerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz. Minnettarız. Pandemiden dolayı arkadaşlarımızla futbol oynayamıyorduk. Bu etkinlikte bir araya geldik. Gayet güzeldi. Dostluk havasında geçti” ifadelerini kullandı.

“Spora önem veren bir Başkanımız var çok şükür”
Akdeniz Gücü Spor Kulübü oyuncusu Umut Özhan ise duygularını, “Bizim için bu müsabakalar güzel oldu. Farklılık oldu. Kendi arkadaşlarımızla kaynaştık. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Güzeldi, eğlenceliydi. Hepimizin kalbinde özel bir gün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Spora önem veren bir Başkanımız var çok şükür” sözleriyle ifade etti.

Tarsus’ta Gençlik Yürüyüşü düzenlendi
Kutlamalar kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin organizesi ile “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Mersin ve Tarsus’tan her yaş grubundan yurttaşların katılım gösterdiği yürüyüş, Tarsus’a bağlı Dadalı Mahallesi’nden başlayarak Berdan Baraj gölü kıyısına kadar sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”