Ardahan'da Kışın Ardından Besiciler Hayvanlarını Meraya Çıkardı

Ardahan’da besiciler, kış boyunca kapalı tutulan hayvanlarını baharın gelmesiyle meraya çıkarmaya başladı. Bu durum, üreticilere hem ekonomik hem de sağlık açısından rahatlama getiriyor.

Ardahan'da Kışın Ardından Besiciler Hayvanlarını Meraya Çıkardı
Ardahan’da besiciler, kış boyunca kapalı tutulan hayvanlarını baharın gelmesiyle meraya çıkarmaya başladı. Bu durum, üreticilere hem ekonomik hem de sağlık açısından rahatlama getiriyor.

Uzun ve zorlu geçen kış mevsiminin ardından, havaların ısınmasıyla birlikte Ardahan'daki hayvancılıkla uğraşan üreticiler, sürülerini yeniden meralarla buluşturdu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde olduğu gibi burada da baharın gelişi, besiciler için yeni bir sezonun başlangıcını müjdeledi.

Kış boyunca kapalı alanlarda beslenen ve büyük ölçüde hazır yemle beslenen hayvanlar, artık yeşeren meralara çıkarılmaya başlandı. Üreticiler, artan yem fiyatları nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerini belirtirken, meraya çıkışın hem ekonomik hem de hayvan sağlığı açısından büyük bir rahatlama sağladığını ifade ediyorlar.

Meraların yeniden kullanıma açılmasıyla birlikte hayvanlar doğal otlarla beslenmeye başladı. Bu durum, süt ve et veriminde kalite artışına katkı sağlıyor. Üretici Yasin Yılmaz, "Uzun geçen kışın ardından çok şükür hayvanlarımızı meraya çıkarttık. Ot, saman ve yem fiyatları çok pahalı ve sütün alım fiyatı da çok ucuz" şeklinde konuştu.

Meraya çıkmak hayvanların sağlığı için de önem taşıyor. Doğal beslenme, hayvanların genel durumunu iyileştirirken, besicilerin iş yükünü de hafifletiyor. Bu süreç, Ardahan’daki hayvancılık sektörünün canlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin