Olay, 2024 yılı Şubat ayında bazı internet sitelerinde Arkan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarının yayımlanmasıyla başladı. Bu kayıtlar sonrasında yapılan şikayetler üzerine Arkan gözaltına alınarak tutuklandı. Dava, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muğla Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Osman Gürün ve Cumhur İttifakı Bodrum Belediyesi başkan adayı Mehmet Tosun’a yönelik hakaret suçlamalarını içeriyordu.
Arkan, cezaevinde 56 gün geçirdikten sonra Bodrum Adliyesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 21 ay hapis cezasına mahkum edildi. Ancak bu karara itiraz edilmesi üzerine dosya, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Mahkeme, yerel mahkemenin kararını aleniyet ilkesine atıfta bulunarak bozdu ve dosyayı yeniden yargılama için Bodrum’a geri gönderdi.
Yeniden yapılan yargılamada, Bodrum Adliyesi’nde Arkan hakkında verilen 21 ay hapis cezası, istinaf yolu açık olmasına rağmen 18 aya indirildi. Bu gelişme, davanın seyrinde önemli bir değişiklik oluşturdu.
