Samsunspor İcra Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Suat Çakır, Trendyol Süper Lig’de 5’incilik hedefinin puan farkı nedeniyle zorlaştığını belirterek, gelecek sezon için Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmak istediklerini ifade etti. Çakır, "Ligde 5.’lik zor. Türkiye Kupası’nı kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz" dedi.
Samsunspor, bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da temsil ederken, UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna yükseldi. Kırmızı-beyazlılar, önümüzdeki sezon da Avrupa kupalarına katılmayı planlarken, Ziraat Türkiye Kupası’na odaklandı. Çakır, yarın oynanacak Antalyaspor maçını kazanarak grup aşamasını lider tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Antalyaspor’un Türkiye Kupası’nda iddiasının kalmadığını belirten Çakır, "Son maçlarına U19 oyuncular ağırlıkla çıkıyorlar. Bizim için Türkiye Kupası önemli çünkü Avrupa’ya gitmenin en kısa yolu kupa görünüyor. Ligde 5. ile puan farkı 10’a çıktı. Hedefimiz ligde yine 5’incilik ama yetişebilmemiz zor. Kupada hedef daha kolay görünüyor. İnşallah Türkiye Kupası’nda grubu lider olarak bitirip, çeyrek final, yarı final ve sonrasında kupayı kazanıp Avrupa’ya gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Uzun süredir tedavi gören ve yeni sakatlanan futbolcuların sağlık durumu hakkında bilgi veren Çakır, "Jaures Assoumou son lig maçında sağ diz iç yan bağlarından 3. derece yırtık olacak şekilde sakatlandı. Tedavisine başlandı ama en az 8 hafta sahalardan uzak kalacak. Emre Kılınç, Afonso Sousa ve Tanguy Coulibaly’nin tedavi süreçleri tamamlandı. Atletik performans hocası ile çalışıyorlar. Bu 3 oyuncumuz da takıma katılacak. Fizik olarak hocanın ’tamam’ dediği zaman takıma katılacaklar. Olivier Ntcham’ın Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor. Son lig maçında sakatlanan Celil Yüksel’de bir problem yok. Zeki Yavru’nun da aldığı darbe sonrasında dizinin arkasında ödem oluştu. Onun da tedavisi devam ediyor ve Fenerbahçe maçına yetiştirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.
Öte yandan, 23 Ekim’de oynanan Dinamo Kiev maçında sakatlanan Tanguy Coulibaly, 133 günün ardından Antalyaspor maçıyla kadroya girecek. Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu 4. ve son haftasında yarın saat 20.30’da deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Kupada Samsunspor, 3 maçta topladığı 9 puanla lider konumda bulunurken, Antalyaspor ise 0 puanla son sırada yer alıyor.
