Arnavutköy Belediyesi, vatani görev için askere gidecek gençler için anlamlı bir asker uğurlama programı düzenledi. Törende gençlere ücretsiz olarak asker çantası, Türk bayrağı, asker uğurlama pankartı, ulaşım desteği ve yemek organizasyonu sağlandı. Programa, Arnavutköy Belediyesi Düğün ve Davet Salonu'nda gerçekleşti ve Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, asker adayları ve aileleri katıldı.
Program, yemek ikramıyla başlayarak, farklı illerde görev yapacak olan Mehmetçiklerin birbirleriyle tanışmasına olanak sağladı. Başkan Candaroğlu, konuşmasında askerliği sadece bir görev değil, aynı zamanda bir inanç ve duruş olarak tanımladı. "Önce ben" demek yerine "önce vatan" demenin önemine vurgu yaptı ve bu anlayışın milletin geleneğine yön verdiğini belirtti.
Başkan, gençlere önemli bir sorumluluk yüklendiğini ifade ederek, asker adaylarının sadece birer asker değil, aynı zamanda Arnavutköy ve milletin temsilcisi olacaklarını dile getirdi. Türk askerine yakışır bir duruş sergileyeceklerine inandığını belirten Candaroğlu, belediye olarak gençlerin askerlik süresince yanlarında olacaklarını vurguladı. Konuşmasını askere gidecek gençlere hayırlı tezkereler dileyerek sonlandırdı.
Törenin ardından asker kınası etkinliğine geçildi. Kahramanlık marşları eşliğinde gençlerin ellerine kına yakıldı ve aileleri duygusal anlar yaşadı. Oğlunu askere uğurlayan bir anne, "Bu organizasyon çok anlamlıydı. Oğlumu gururla askere gönderiyorum. Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.
Askere gidecek gençlerden biri ise, "Bu hafta askerlik görevim için teslim olacağım. Belediyemizin düzenlediği bu program sayesinde asker arkadaşlarımızla tanıştık ve güzel bir akşam geçirdik. Her şey çok güzeldi, teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Gençler, müzik eşliğinde aileleriyle halay çekerek dualar eşliğinde vatani görevlerine uğurlandı.