Arnavutköy'de İki Bina Üzerinde Çöken İstinat Duvarı Nedeniyle Tahliye İşlemleri Başladı

Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde sabah saatlerinde çöken istinat duvarı nedeniyle iki binada tahliye işlemleri başladı. Olay anında büyük panik yaşayan bina sakinleri, yaşadıkları korkuyu dile getirdi.

Arnavutköy'de İki Bina Üzerinde Çöken İstinat Duvarı Nedeniyle Tahliye İşlemleri Başladı

Olay, sabah saat 05.30 sıralarında Arnavutköy Anadolu Mahallesi’nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, iki bina arasındaki istinat duvarı henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çökmüş durumda. Çökmenin ardından duvar parçaları, bina boşluğuna devrilerek iki binada yapısal hasara yol açtı. Olayı fark eden bina sakinleri, durumu hemen yetkililere bildirdi ve büyük bir panik yaşandı. Olay yerine polis, zabıta ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemelerde, çöken duvarın üst kısmının balkon olarak kullanıldığı ve çökme sonucu alt katlarda çatlaklar oluştuğu tespit edildi. Güvenlik gerekçesiyle binalarda tahliye işlemleri başlatıldı. Belediye ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri alırken, çökmenin yaşandığı alan ve binalardaki hasar dronla havadan görüntülendi.

Bina sakinlerinden Nurten Taşçı, o anları şöyle anlattı: "Biz gece saat 05.36’da yatıyorduk. Bir ses oldu, eşime ne olduğunu sordum. ‘Gök gürledi’ dedi ama o ses gök gürlemesi gibi değildi. Arkamızdaki binanın duvarı yıkılmış. Çok korktuk. Alt katta hasarlar var, polisler evi boşaltmamızı istedi. Bizi otele yerleştirecekler sanırım. Önemli eşyalarımızı aldık, evi boşaltıyoruz. Sanki deprem oluyormuş gibiydi, havaya zıpladık resmen. Neyse ki yaralanan olmadı."

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin