Arpaçay ilçesinde, Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliği düzenlendi. Programa Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma, ilçe protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Türk büyükleri ile kahraman şehitler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılışında, Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mukadder Gevgeşoğlu, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Gevgeşoğlu, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurguladı.
Etkinlikler kapsamında, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sahnelendi. Ortaokullar arasında yapılan İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Melikköy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Asmin Asya Top, İstiklal Marşı'nı duygu dolu bir şekilde okuyarak salondaki katılımcılardan büyük alkış aldı.
Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi, sinevizyon sunumu, şiirlerin okunması ve İstiklal Marşı'nın yazılış sürecini anlatan tiyatro gösterisi gibi etkinlikler de programda yer aldı. Programın sonunda, ortaokullar arası İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Belediye Başkanı Zeki Elma ve protokol üyeleri tarafından verildi. Etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
