Arslanköy’ün 2 Yıldır Bekleyen Asfalt Sorunu Çözüldü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Arslanköy’e bağlı Başpınar Yolu’nun asfalt sorununu çözdü.

24 Temmuz 2019 Çarşamba, 13:02
Arslanköy’ün 2 Yıldır Bekleyen Asfalt Sorunu Çözüldü
-

Vatandaşların ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıların aşılması amacıyla ekipler tarafından Başpınar’da 4200 metrelik yola asfalt döküldü. Ayrıca, 26 Temmuz’da başlayacak olan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Arslanköy Mahallesi’nin asfalt sorunu çözüldü. Mahallede uzun süredir bozuk olan Başpınar Yolu’na, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince asfalt döküldü. Böylelikle, 26 Temmuz’da başlayacak olan ve bölge için büyük önem taşıyan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

4200 metrelik yol asfaltlandı

Arslanköy’ün doğal güzelliklerine ulaşımda kritik bir öneme sahip olan ve bölge sakinleri ile bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar tarafından sıkça kullanılan 4200 metrelik yola dökülen asfalt, her yıl düzenlenen ve ünlü sanatçıların katıldığı Şaymana Festivali’ne ulaşımı kolaylaştırdı. Başpınar Yolu ekipler tarafından önce sıkıştırılarak by-pass çalışması ile hazır hale getirildi. Ardından şerbet verilip, 1 gün bekletilerek sahti kaplama ile asfaltlandı. Söz konusu yolda kombilerle 850-900 ton civarında 12-19 mıcır malzemesi ile 160-220 asfalt verilip sathi kaplama yapıldı. Silindirlerle hazır hale getirilen yol, vatandaşların kullanımına sunuldu.

“Bu bölge çok önemli”

Mahalle sakinlerinden Ali Karagöz, Çatak, Yedigöz ve Başpınar mevkiilerinin asfaltlanmasının önemli olduğunu belirterek, “Asfalt döküldü, bizim sıcak asfalt dediğimiz asfalt. Sağ olsunlar arkadaşlar altyapısını da çok güzel hazırlamışlar. Güzel bir asfaltımız oluyor. Bu bölge çok önemli. Bir ucu yaylalara gider, bir ucu ileride restoranlara, mesire alanlarına, bahçe yollarına gider. Onun için buranın çok önemi var. Başkanımız’a burayı öncelediği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çukurlardan kurtulmuş oluyoruz”

Başpınar mevkii sakinlerinden Yücel Başpınar, “Burası turistik bir bölge, mesire alanları var, su gözleri var, yörükler var. Öncelikle Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Çukurlar vardı, 2 yıldır bu asfaltı bekliyorduk. Bu yolu çok sık kullanıyoruz. Hem mahallemiz hem bahçemiz var hem arıcılar var bu yüzden çok sık kullanıyoruz” diye konuştu.

Asfaltlanan Başpınarı Yolu üzerinde tarımla uğraşan ailesine yardımcı olan Elif Nazlı Ballı ise düşüncelerini “Eskiden tozdu, sürekli duman oluyor, ürünlerimizin üstüne geliyordu. Artık gelmeyecek” sözleriyle anlatırken; güzergahı kullanan Özkan Öztürk ise “Çok güzel oldu köyümüz için. Teşekkür ederiz. Ulaşımımız daha kolay olacak yoldaki çukurlardan kurtulmuş oluyoruz, arabalarımıza yazıktı. Teşekkür ediyorum Başkanım’a ilgisinden dolayı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
arslanköylü
11:51
1 Ağustos 2019 Perşembe
bu yaptıkları asfalt değil ki ????
195.33.236.114
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”