Arslanköy’ün Kurtuluşunun 101’inci Yıldönümü Kutlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen törene katıldı.

01 Mart 2021 Pazartesi, 18:14
G: 01.03.2021 - 18:23
Arslanköy’ün Kurtuluşunun 101’inci Yıldönümü Kutlandı
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Mersin’de Kuvayımilliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen törene katıldı.

Toroslar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ve Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla Arslanköy’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediye Başkanlığı ve Arslanköy Mahalle Muhtarlığı temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıra törene Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Toroslar Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, muhtarlar, gaziler ve gazi yakınları ile Arslanköylü vatandaşlar katıldı.

“Tüm dünyanın ruhuna kazınmış bir zafere imza atan kahramanların evlatlarıyız”

Geçen yıl İdlib’de yitirilen şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, 101 yıl önce çetin çarpışmalardan alnının akıyla çıkan Efrenk kasabasının adının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Gazi Meclisi’nin kararıyla Arslanköy olarak değiştirildiğini anımsattı. Dursun, şunları söyledi:
“Arslanköy, kartal gibi heybetli duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımız’ın ölümsüz şehitleri Efrenk Karakol Komutanı Başçavuş Ali, Teğmen Nail Bey, Çolak Ali, Başçavuş Hüsnü ve daha nice bağımsızlık sevdalısı, ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Ne mutlu bize ki; tüm dünyanın belleğine ve ruhuna kazınmış bir zafere imza atan bu kahramanların evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki; o çetin mücadelenin ardından bize bu topraklarda barışı, huzuru ve kardeşliği miras bırakan kahramanların evlatlarıyız.”

“101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun”

Mersin’de geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşçe ve bir arada yaşamayı sürdüreceklerini kaydeden Dursun, “Yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu kutsal mirası hiç bozmadan teslim edeceğiz. Geçmişimizi bu ilkeler üzerine kurduk, geleceğimizi de bunun üzerinde yükselteceğiz. Daha nice yüzyılları, nice asırları bu ilkeler ışığında bu topraklarda bizden sonraki evlatlarımıza bırakacağız. Milli Mücadelede Arslanköylü vatansever ve cesur atalarımız başta olmak üzere vatanımız uğruna yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyor, Mersin için çalışan, üreten tüm hemşerilerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun” dedi.

Törende, ilkokul öğrencisi Hülya Nur Tatlı, Mete Yıldız’a ait ‘Arslanköy Kurtuluş Destanı’ şiirini okurken, şehit gelini 96 yaşındaki Nesibe Özgür ise İstiklal Marşı okudu.

Büyükşehir’in kurduğu stantlarda tatlı ikramı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin törenin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı girişine kurduğu stantlarda, vatandaşlara üzerinde ‘1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluşu Kutlu Olsun’ yazılı kapalı kutularda tatlı ikramı yapıldı. Ayrıca vatandaşlara takvim ve şapka da hediye edildi.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor