Artvin Ardanuç'ta Çığ Altında Kalan Çobanlar İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Artvin Ardanuç'ta meydana gelen çığ felaketinde çobanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 6 çobandan 3'ü kurtulurken, 3 çoban için çalışmalar devam ediyor.

Artvin Ardanuç'ta Çığ Altında Kalan Çobanlar İçin Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Artvin Ardanuç'ta meydana gelen çığ felaketinde çobanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 6 çobandan 3'ü kurtulurken, 3 çoban için çalışmalar devam ediyor.
Google News'te Abone Ol

Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyü Aksu Dağı bölgesinde, dün sabah saatlerinde gerçekleşen çığ felaketi, 6 çoban ve yaklaşık bin 200 küçükbaş hayvanın çığa maruz kalmasıyla sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre, çobanlardan 3’ü kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı, ancak çığ altında kalan 3 çoban için acil arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bu süreçte, Suat Temel’in cansız bedenine dün akşam saatlerinde ulaşıldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, arama kurtarma çalışmaları yeniden hız kazandı. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları, İl Özel İdaresi, Ardanuç Belediyesi, Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) ve Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 personel, çığ altında kalan çobanlar Bülent Gezer ile Afganistan uyruklu Kerimullah Azizulla’ya ulaşmak için yoğun çaba sarf etmektedir.

Zorlu arazi koşullarına rağmen, arama kurtarma çalışmaları sürmekte olup, bu çalışmaların drone ile havadan görüntüleri de alınmıştır. Görüntülerde, ekiplerin karla kaplı geniş alanda titizlikle arama yaptığı dikkat çekmektedir. Çalışmaların sonuçlanması için tüm ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin