Artvin Arhavi'de Atmacacılar Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi

Artvin’in Arhavi ilçesinde, atmacacılık geleneğinin yasal güvence altına alınmasının ardından atmacacılar bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya yerel yöneticiler ve bölgedeki atmacacılar katıldı.

Artvin Arhavi'de Atmacacılar Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi
Artvin’in Arhavi ilçesinde, atmacacılık geleneğinin yasal güvence altına alınmasının ardından atmacacılar bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya yerel yöneticiler ve bölgedeki atmacacılar katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen düzenleme sonrasında, atmacacılık geleneğinin denetimli bir şekilde sürdürülmesi mümkün hale geldi. Bu bağlamda, Artvin’in Arhavi ilçesinde yapılan toplantıya AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim ile birlikte birçok atmacacı katılım gösterdi. Toplantıda, geleneksel avcılık faaliyetlerinin hukuki bir zemine kavuşturulması ve atmacacılığın korunması için atılan adımlar değerlendirildi.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte, özellikle Artvin, Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Fındıklı, Ardeşen, Pazar ve Çayeli ilçelerinde yüzyıllardır süregelen atmacacılık geleneği artık resmi bir statü kazanmış oldu. Arhavi Avcılar, Atıcılar ve Atmacacılar Derneği Başkanı Refik Lakerta, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, Danıştay kararının ardından dernek başkanlarıyla bir araya gelerek girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Lakerta, Rize’den Kemalpaşa’ya kadar tüm ilçelerden siyasi ayrım gözetmeksizin destek aldıklarını belirterek, Ankara’da milletvekilleriyle yapılan görüşmelerin ardından atmacacılığın korunması için önemli bir adım atıldığını ifade etti. Bu dayanışmanın oldukça değerli olduğunu vurguladı.

Atmacacılığın artık yasal bir çerçeveye oturduğunu ve bu kültürün Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından korunması gereken somut olmayan kültürel miras listesinde yer aldığını belirten Lakerta, doğaya, çevreye ve canlılara daha fazla saygı göstererek bu geleneği sürdüreceklerini de dile getirdi.

Toplantıya katılan Kemalpaşa, Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli ve Rize’den çok sayıda atmacacı, alınan kararları memnuniyetle karşıladı ve bu gelişmenin bölgedeki avcılar için önemli bir fırsat sunduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin