Artvin'de Besiciler, Kurban Bayramı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Artvin'de besiciler, Kurban Bayramı öncesinde yetiştirdikleri kurbanlık hayvanları pazara çıkarmak için hazırlık yapıyor.

Artvin'de Besiciler, Kurban Bayramı İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
Artvin'de besiciler, Kurban Bayramı öncesinde yetiştirdikleri kurbanlık hayvanları pazara çıkarmak için hazırlık yapıyor.

Artvin ilinde besicilik yapan Fuat Salan, bu yıl kurbanlık hayvan sayısını artan maliyetler nedeniyle azaltmak zorunda kaldıklarını belirtti. Salan, maliyetlerin artmasının üreticiler için zorluk yarattığını ifade etti.

Salan, "Bu yıl yaklaşık 70 hayvan hazırladım. Geçen yıl sayımız daha fazlaydı; ancak artan maliyetler nedeniyle bu yıl daha az hayvan hazırlamak durumunda kaldık. Geçen yıl 10 liraya aldığımız otun fiyatı 17 liraya, 5 liraya aldığımız samanın fiyatı 11 liraya, 600 liraya aldığımız yem ise 1000 liraya yükseldi. Yani maliyetlerimiz neredeyse yüzde 80 arttı. Ancak hayvan fiyatlarına baktığımızda, bu kadar bir artış gözlemlenmiyor. Geçen yıl 170-200 lira bandında sattığımız hayvanları bu yıl 200-250 lira civarında satabiliyoruz. Geçen yıl bu dönemde 20-25 hayvan satmıştım; bu yıl ise henüz 15 tane satabildim" şeklinde konuştu.

Salan, "Küçükbaş hayvanlarda da durum benzer" diyerek, "Fiyatlar genelde 20 bin ile 30 bin lira arasında değişiyor. Daha büyük hayvanlar 35-40 bin liraya kadar çıkabiliyor; ancak bölgemizde daha çok 25-30 bin liralık hayvanlara talep var" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin