Atakum'da gerçekleştirilecek olan Tiyatro Günleri, 26 Mart Perşembe günü saat 12.00’de çocuklara yönelik 'Mutluluğa Giden Son Tren' adlı oyunla başlayacak. Bu oyun, minik izleyicileri tiyatronun büyülü dünyası ile buluşturacak. Ardından saat 20.00’de yetişkinler için 'Albayın Karısı' adlı eser sahnelenecek. Etkinlik takvimi 27 Mart Cuma günü saat 11.00’de çocuk oyunu 'Anneler Firarda' ve saat 20.00’de 'Dedem Korkut' adlı eserle devam edecek. 28 Mart Cuma günü saat 20.00’de 'Şaşkın-ı Memnu', 29 Mart Pazar günü ise saat 20.00’de 'Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu' oyunları seyircilerle buluşacak. Tiyatro Günleri, 31 Mart Salı günü saat 13.00’te 'Renkli Bavullar Ülkesi' adlı müzikal çocuk oyunu ile son bulacak. Akşam saat 20.00’de ise 'Öp Babanın Elini' adlı eser sahnelenecek.
Kitap Getir, Biletini Al
Tiyatro oyunlarına katılmak isteyen vatandaşlar, her gösteri için bir kitap getirerek hem tiyatro eserlerini izleyebilecek hem de Atakum Belediyesi’nin 'Kitabın Biletin Olsun' kampanyasına destek olabilecek. Bu kampanya kapsamında, kitap kumbaralarında biriken kitaplar, kentteki okullara ve kütüphanelere ulaştırılarak, öğrencilerin ve gençlerin kullanımına sunulacak. 'Kitabını Getir Biletini Al' ve 'Kitaplar Yeni Okuyucusuyla Buluşurken Sanat da İzleyicisiyle Buluşuyor' sloganlarıyla düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi bekleniyor. Atakum Belediyesi Tiyatro Günleri’ne katılmak isteyenler, belediyenin internet sitesinden rezervasyon yaptırabilirler.
Başkan Türkel: "Tüm Halkımızı Bekliyoruz"
Organizasyonun tiyatro kültürünün yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Türkel, "Atakum’da sanatın nabzını tutmaya ve halkımızı sanatın kendine has, özel dünyasında buluşturmaya devam ediyoruz. Tiyatro günlerinde, küçük büyük herkes değerli sanatçılarımızın ve sanat topluluklarımızın sahneleyeceği seçkin eserleri izleme fırsatı bulacak. Vatandaşlarımız, organizasyonumuza birer kitapla katılabilir ve birbirinden özel tiyatro eserlerini izleyebilirler. Kültür merkezlerimizin kitap kumbaralarında toplanan kitaplar, çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm okurların hayatına ışık oluyor. Sanatla eğitimi buluşturduğumuz tiyatro dolu günlere, tüm halkımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
