Bu yıl 60. kez düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında, Viyana'da dün akşam gerçekleştirilen ikinci yarı finalde finalde yer alacak 10 ülke belirlendi. Favori ülkeler arasında gösterilen İsveç ve Norveç de büyük finale katılma hakkı kazandı. Litvanya, Polonya, Slovenya, Karadağ, Kıbrıs, Azerbaycan, Letonya ve İsrail finale kalan diğer ülkeler oldu.
Birinci yarı finalde ise Rusya, Arnavutluk, Ermenistan, Romanya, Macaristan, Yunanistan, Estonya, Gürcistan, Sırbistan ve Belçika seçilmişti. Almanya, İspanya, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın temsilcileri doğrudan büyük finalde yer alacak. Bu yıl Avustralya da 60. yıl kutlaması dolayısıyla finalde temsil ediliyor. Yarışmaya toplamda 27 ülke katılıyor.
Favori ülkeler arasında İsveç, İtalya, Rusya ve Avustralya öne çıkıyor. Avustralya'yı "Tonight again" adlı şarkıyla Guy Sebastian temsil edecek. Eurovision, dünya genelinde en çok izlenen şarkı yarışmalarından biri olarak dikkat çekiyor. Geçen yılki büyük finali yaklaşık 200 milyon kişi TV ekranları başında takip etti.