Ayaş Mahallesi’ne İçmesuyu Yatırımı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan çalışma ile Erdemli İlçesi’ne bağlı Ayaş Mahallesi kış aylarında zaman zaman oluşabilen bulanıklıktan etkilenmeyecek içmesuyuna kavuşuyor.

23 Temmuz 2020 Perşembe, 16:06
Ayaş Mahallesi’ne İçmesuyu Yatırımı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ayaş Mahallesi’nde yeni içmesuyu kaynağına yapılan sondaj, depo ve enerji nakil hattı ile kış aylarında mevcut kaynakta oluşan soruna çözüm getiriliyor.


Ayaş Mahallesi’ne yeni içmesuyu kaynağı kazandırılıyor

Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesi’nin içmesuyu ihtiyacı deniz kenarında bulunan Karapınar su kaynağından terfili olarak karşılanıyordu. Mevcut içmesuyu tesisini besleyen Karapınar kaynağında uzun süreli yağış olduğunda bulanıklık oluşmakta ve alternatif kaynak olmadığından dolayı mahalleye içmesuyu verilememekteydi. Sorunun giderilmesi için MESKİ tarafından sondaj kuyusu açılarak, debisi 15 lt/sn olan verimli bir içmesuyu kaynağı bulunarak devreye alınma çalışmalarına başlandı. Bu amaçla açılan sondaja pompa montajı yapılırken, enerji olmadığından dolayı jeneratör yerleştirilen tesis sürekli olarak devreye alınıyordu. 2020 yılı içerisinde tesisin daha da iyileştirilmesi amacıyla, sondaj kuyusuna yaklaşık 450 metre mesafeden enerji nakil hattı çekilerek, trafo ve terfi binası inşa edilmesi planlanıyor.

Ayrıca daha üst kotlarda bulunan Ayaş İlköğretim Okulu civarındaki bölgeye 530 metre terfi hattı, 1 adet biriktirme deposu, terfi binası, hidrofor ve elektrik hattı yapılarak, mahallenin içmesuyu ihtiyacının daha iyi şartlarda karşılanması amaçlanıyor.

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak için yeni yatırımlar hazırladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza içmesuyu temin etmek amacıyla çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Ayaş Mahallesi sakinlerinin yaşadığı içmesuyu sorunlarını göz önünde bulundurarak, ivedilikle gerekli çalışmalara başladık. Yapımına başladığımız çalışmaların tamamlanmasının akabinde mahalle sakinlerimizin yaşadığı içmesuyu problemine kalıcı çözümler getireceğiz. Kentimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalarla yurttaşlarımızın kanalizasyon ve içmesuyu ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi projeler hazırlamaya devam ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti