Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 2. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı, Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Halil Canavar, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya ve çeşitli okul müdürleri katıldı.
Fuarın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yalçınkaya, öğrencilere sergiledikleri eserler için teşekkür etti. Yalçınkaya, “Bu fuar, gençlerin mesleki seçimlerinde farkındalık yaratmak açısından önemlidir,” dedi.
Vali Yardımcısı Halil Canavar ise mesleki eğitimin ülke için kritik bir alan olduğunu belirterek, “Meslek okulları, nitelikli iş gücü yetiştirmek için büyük bir önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.
Fuarda, Mimar Sinan, Murat Hale Küçükoğlu, Mehmet Akif Ersoy ve diğer okulların öğrencileri tarafından yapılan tasarımlar sergilendi. Sağlık, ulaşım ve enerji gibi farklı alanlarda ürünlerin tanıtıldığı fuarın halktan yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Fuar, 22 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.
Kaynak: Mersin Haber + IHA
