Aydın Efeler'de Sıcak Havada Kar Helvası Tercih Ediliyor

Aydın'da sıcaklıkların 40 dereceye ulaşmasıyla vatandaşlar serinlemek için kar helvasını tercih ediyor. Merkez ilçe Efeler'de özellikle Tabakhane Köprüsü yanındaki kar helvacıları yoğun ilgi görüyor. Rıdvan Kibar, 46 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü belirterek kar helvasının Aydın için vazgeçilmez bir lezzet olduğunu ifade etti.

Aydın Efeler'de Sıcak Havada Kar Helvası Tercih Ediliyor
Aydın'da sıcaklıkların 40 dereceye ulaşmasıyla vatandaşlar serinlemek için kar helvasını tercih ediyor. Merkez ilçe Efeler'de özellikle Tabakhane Köprüsü yanındaki kar helvacıları yoğun ilgi görüyor. Rıdvan Kibar, 46 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü belirterek kar helvasının Aydın için vazgeçilmez bir lezzet olduğunu ifade etti.

Aydın'da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları serinleme yolları aramaya yönlendiriyor. Yaz aylarında sıcakların arttığı bu dönemde, merkez ilçe Efeler'de özellikle kar helvası, serinlemek isteyenler için popüler bir seçenek haline geldi. Tabakhane Köprüsü yakınında yer alan kar helvacıları, yazın sıcak günlerinde ilçe sakinlerine ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.

Kar Helvasının Popülaritesi

Rıdvan Kibar, yıllardır işletmesini sürdürdüğü dükkânında, Denizli'nin Babadağ bölgesinden getirilen karları kullanarak kar helvası hazırlıyor. Kibar, Aydın'daki sıcak havaların kar helvasını vazgeçilmez hale getirdiğini belirtirken, bu yıl için karadutlarını depoladığını da ekliyor. "Kar, Denizli Babadağ'dan geliyor. Orada bittiği zaman Fethiye'den temin ediyoruz. Kar helvasını hazırlarken, taze karadut ve vişne şerbeti de kullanıyoruz," diyerek ürettikleri ürünlerin çeşitliliğini vurguladı.

Müşterilerin Tercihleri

Yaz aylarında özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çeken kar helvası, lezzetiyle dikkat çekiyor. Rıdvan Kibar, Aydın'daki sıcak havalarda bu lezzeti tatmak isteyenlerin duraklarının kendileri olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, kar helvasının fiyatlarının dondurmalı seçenek için 100 lira, sade kar helvası içinse 80 lira olduğunu belirtiyor.

Yazın Vazgeçilmezi

Vatandaşlardan Sidar Gökdemir, kar helvasını özellikle karadut olarak tercih ettiğini dile getirirken, "Aydın'ın geleneksel lezzeti kar helvası. Yaz aylarında sık sık buraya geliyoruz," dedi. Gökdemir, mekanın temizliği ve personelin güler yüzlülüğüne de vurgu yaparak, "Kar helvası burada yazımızı kışa çeviriyor," şeklinde konuştu. Aileleriyle birlikte serinlemek için bu mekâna geldiklerini belirten Gökdemir, kar helvasını tatmayı önerdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin