Aydın Germencik'te Hayırsever Celal Gürgen, 5 Bin 356 Metrekare Arsa Bağışladı

Aydın Germencik ilçesinde hayırsever Celal Gürgen, hazineye 5 bin 356 metrekare arsa bağışladı. Arazi, okul ve sokak hayvanları için barınak inşaatında kullanılacak.

Aydın Germencik'te Hayırsever Celal Gürgen, 5 Bin 356 Metrekare Arsa Bağışladı
Aydın Germencik ilçesinde hayırsever Celal Gürgen, hazineye 5 bin 356 metrekare arsa bağışladı. Arazi, okul ve sokak hayvanları için barınak inşaatında kullanılacak.
Google News'te Abone Ol

Aydın'ın Germencik ilçesinde, hayırsever Celal Gürgen, 5 bin 356 metrekarelik arsasını okul ve barınak yapılmak üzere hazineye bağışladı. Tören, Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleşti ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman, Germencik İlçe Müftüsü Ömer Çoban ile Celal Gürgen'in katılımıyla düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, bağışlanan arazinin yaklaşık 4 bin metrekaresine 12 derslikli zemin+2 katlı İmam Hatip Ortaokulu, 1,300 metrekaresine ise sokak hayvanları için barınak inşa edileceğini açıkladı. Yatırım programına alınan okulun, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde hizmete açılacağı belirtildi. Hayırsever Celal Gürgen'e destekleri için teşekkür eden Töre, bağışın önemine vurgu yaptı.
Valisi Erol Ayyıldız ise, "Celal Amcamıza teşekkür ediyorum. Kendisi birçok hayvana bakmaktadır. Bu protokol ile hem hayvanlarımıza hem de çocuklarımıza güzel bir ortam sunulmuş olacak" dedi. 83 yaşındaki emekli tornacı Celal Gürgen, 22 yıldır kendi imkanlarıyla 100'e yakın sokak hayvanına baktığını ve yaşının ilerlediği için artık tek başına bakamayacağını belirtti. Bu sebeple, babasından miras kalan arazisini eğitime destek ve hayvanların korunması amacıyla bağışlamaya karar verdiğini ifade etti. Gürgen, bağış sürecinde ailesinin de onayını aldığını ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin