Aydın'ın Koçarlı ilçesindeki Bağarası Mahallesi'nde uzun yıllar demircilik yapan İbrahim Borçin, düğün sezonunun başlamasıyla işlerinde yoğunluk yaşandığını ifade etti. Özellikle kırsal alanlarda yemekli düğün ve cemiyetlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan demir masalar, her yıl bakım ve boyama işlemlerine tabi tutuluyor. Bu sayede masalar, yeni sezona hazırlanarak yeniden kullanıma sunuluyor.
Atölyesinin önünde oluşturduğu alanda masaları özenle zımparalayıp boyayan Borçin, eskiyen ve yıpranan masaları adeta ilk günkü gibi hale getirdiklerini belirtti. Sezonun başlamasıyla birlikte taleplerin arttığını ifade eden Borçin, "Düğün sezonu başladı, işlerimiz hareketlendi çok şükür. Bu cemiyet masalarını sezona hazırlıyoruz. Boyama ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu masalar özellikle kırsal bölgelerde vazgeçilmezdir. Yemekli tüm cemiyetlerde kullanılır. Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte yoğunluğumuz da arttı. Masaları ilk günkü haline getirip, kullanıma hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.
Demir masaların dayanıklılığı ve uzun ömürlü oluşunun tercih sebepleri arasında olduğunu vurgulayan Borçin, sezon boyunca yoğun bir mesai yapacaklarını da sözlerine ekledi.
