Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Homeros Şiir Kulübü iş birliği ile düzenlenen "Bir Konuk Bir Yazar" adlı etkinlik, katılımcılara edebiyat dolu bir gün sunarak ilgi çekti. Moderatörlüğünü Ali Gençli'nin üstlendiği bu özel gün, Çalıkuşu Kültür Evi'nde gerçekleştirildi ve kitapseverler burada bir araya geldi. Edebiyat tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği imza ve söyleşi etkinliği, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Yazar Yunus Bekir Yurdakul, samimi atmosferde gerçekleştirdiği söyleşide, kaleme aldığı eserlerin ortaya çıkış sürecini, yazarlık serüvenini ve edebiyata bakış açısını katılımcılarla paylaştı. Yurdakul, edebiyatın insan hayatındaki dönüştürücü etkisini vurgulayarak, okurlarının sorularını içtenlikle yanıtladı. Yazma sürecinde yaşadığı ilham anlarını ve karşılaştığı zorlukları açık bir şekilde aktaran yazar, genç kalemlere de önemli tavsiyelerde bulundu.
Söyleşinin ardından düzenlenen imza etkinliği büyük bir ilgiyle karşılandı. Yurdakul, okurlarıyla birebir sohbet etme fırsatı buldu ve kitaplarını imzalayarak katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Edebiyatın birleştirici gücünün bir kez daha hissedildiği bu etkinlikte, bilgi alışverişi ve kültürel paylaşımlar ön planda oldu.