Aydın'da 2025-26 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte, il genelinde 877 okulda eğitim gören 188 bin 343 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Umurbey İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde öğrenciler, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve diğer protokol üyelerinin elinden karnelerini aldı. Öğrenciler karnelerini alırken, aynı zamanda tatil döneminin sevinci de yüzlerinden okunuyordu.
Tören sırasında öğrencilerin sınıfını ziyaret eden Vali Canbolat, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. "Tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Öğrenciler, Vali Canbolat'ın bu samimi sözleri karşısında mutlu oldular.
19 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan yarıyıl tatili, 30 Ocak Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Ayrıca ikinci dönem ara tatili 16-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2025-2026 eğitim öğretim dönemi ise 26 Haziran'da tamamlanacak.