Aydın Büyükşehir Belediyesi, bazı basın yayın organlarında yer alan, Kuşadası’ndaki itfaiye araçlarının provokasyon yaptığı iddialarına yanıt verdi. Yapılan yazılı açıklamada, bu tür haberlerin kamuoyunu yanıltmayı amaçladığı belirtilerek, "Kamuoyunu yanıltmayı hedefleyen haberlere yönelik her türlü yasal hakkımızın saklı olduğunu saygılarımızla bildiririz" denildi.
Açıklamada, itfaiye araçlarının 12.53'te gelen bir intihar vakasına müdahale etmek için harekete geçtiği, bu esnada toplanan bir grubun araçların hareketini engellemeye çalıştığı ifade edildi. İtfaiye araçlarının, engellemelere rağmen olay yerine intikal ettiği ve vakaya müdahalede bulunduğu aktarılırken, bu durumun delillerle desteklendiği belirtildi.
Bu açıklama, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin basında çıkan asılsız haberlere karşı duyduğu rahatsızlığın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Belediyenin, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yaptığı bu açıklama ile provokasyon iddialarını reddettiği görülüyor.
