Aydın'da Jantsa Başkanı Çerçioğlu'ndan Uğur Dündar'a Tepki

Jantsa Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çerçioğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın iddialarına yanıt verdi.

Aydın'da Jantsa Başkanı Çerçioğlu'ndan Uğur Dündar'a Tepki
Çerçioğlu, Dündar'dan, sorumlu yayıncılık gereği iddiaları araştırmasını beklediğini ifade etti.

Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çerçioğlu, gazeteci Uğur Dündar’ın bir televizyon programında kendisi ve şirketi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Çerçioğlu, Dündar’a yönelik açıklamasında, "Uğur Dündar’dan, bazı kişilerin ortaya attığı gerçek dışı iddialar konusunda, sorumlu yayıncılığın bir gereği olarak öncesinde mülkiyet sahiplerine ulaşmasını ve iddiaların doğruluğunu araştırmasını beklerdim" dedi.



Gerçek Dışı İddialara Cevap

Çerçioğlu, açıklamasının devamında, "10 Ekim 2025 tarihinde Uğur Dündar’ın sunduğu programda bazı çevrelerce kamuoyuna yansıtılan gerçek dışı iddialar üzerine, yanlış anlaşılmaların önüne geçmek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duydum" şeklinde konuştu. Çerçioğlu, ayrıca şahsına ait Sultanhisar’daki aile varlıklarının siyaset malzemesi yapılmasını esefle karşıladığını belirtti.



İmar Rantı Oluşturulması Mümkün Değil

Çerçioğlu, ilgili yayında bahsi geçen otel tesisinin 2002 yılından beri hizmet verdiğini ve bu tesisin bulunduğu alanın, Çevre Bakanlığı tarafından onaylanmış çevre düzeni planı çerçevesinde turizm alanı olarak belirlendiğini vurguladı. Bu nedenle imar rantı oluşturulmasının imkansız olduğunu ifade etti. "Ailemiz, 50 yılı aşkın süredir sanayi alanında faaliyet göstermekte olup hiçbir zaman müteahhitlik ya da imar rantı ile ilgisi olmamıştır" diyen Çerçioğlu, üretim, ihracat ve istihdamla ülkeye katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.



Sosyal Sorumluluk Projeleri

Bununla birlikte, eğitime destek vermek amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi’ne bir bina kazandırdıklarını ve kamuya yeşil alan olarak kullanılmak üzere yaklaşık 30 bin metrekare arazi bağışladıklarını açıkladı. "Eğitime ve toplumun her katmanına katkı sunmak, geçmişte olduğu gibi bugün de ailemizin temel değerleri arasında yer almaktadır" diyen Çerçioğlu, mesnetsiz iddialar nedeniyle hukukçular aracılığıyla yasal süreçlerin başlatılacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, Dündar’ı asılsız iddialara konu edilen ilçeyi görmesi için misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin