Aydın'da Sahiller Köpeklere Kaldı: Deniz Sezonu Geç Başladı

Aydın'da bu yıl deniz sezonunun geç başlaması nedeniyle sahillerdeki kalabalıklar yerine sokak köpekleri dikkat çekiyor.

Aydın'da Sahiller Köpeklere Kaldı: Deniz Sezonu Geç Başladı
Aydın'da bu yıl deniz sezonunun geç başlaması nedeniyle sahillerdeki kalabalıklar yerine sokak köpekleri dikkat çekiyor.
Google News'te Abone Ol

Deniz Sezonu Neden Geç Başladı?

Aydın'da turizm sezonu, bu yıl mayıs ayında başlaması beklenirken, haziran ortasında bile henüz denize giren sayısı yok denecek kadar az. Geçtiğimiz yıllarda bu dönemde plajlar dolup taşarken, bu yıl serin hava ve sık yağışlar nedeniyle sahillerde sessizlik hâkim. Kuşadası'ndaki turizmciler, hazırlıklarını tamamlamış olmalarına rağmen, havaların durumu nedeniyle turist çekmekte zorlandıklarını belirtiyor.

Sokak Köpekleri Plajlarda

Kuşadası'nda, Kuştur yakınlarındaki plajlarda insanlardan çok sokak köpekleri gözlemleniyor. Turizmciler, "Deniz ve su turizmi havalara bağlı olarak gelişiyor. Bu kadar serin geçen bir mayıs ve haziranı daha önce yaşamadık. Her gün bulutlu ve haftada 2-3 gün yağışlı geçiyor. Bu nedenle insanlar denize girmiyor, su parklarına da gelmiyor" ifadelerini kullanıyor. Bu durum, sahillerin beklenen canlılığı yakalayamamasına neden oluyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin