Aydın'da Tabip Odası, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Kınadı

Aydın Tabip Odası, Samsun'da öldürülen doktor Kamil Furtun'un ardından sağlıkta artan şiddeti kınadı ve gereken önlemlerin alınmasını talep etti.

Aydın'da Tabip Odası, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Kınadı
Aydın Tabip Odası, Samsun'da öldürülen doktor Kamil Furtun'un ardından sağlıkta artan şiddeti kınadı ve gereken önlemlerin alınmasını talep etti.

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Samsun'da görev yapan Operatör Doktor Kamil Furtun'un trajik öldürülmesini sert bir dille kınadı. Aydın, sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarına karşı duydukları öfkeyi dile getirerek, "Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz. Yıllarca emek veren sağlık çalışanlarının bu şekilde hedef alınması kabul edilemez." dedi.

Aydın, sağlıkta artan şiddet olaylarının önlenmesi için birçok çözüm önerisi sunmalarına rağmen bu taleplerin görmezden gelindiğini ifade etti. "Sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor. Biz uyardık, ama yetkililer duymadı. Acil taleplerimizi ilettik, ancak dikkate alınmadı." şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yaptıkları uyarı ve girişimlerin ciddiye alınmadığını vurguladı. "Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil bir şiddet hattı kurmak zorunda kaldık. Sağlık Bakanlığı'na yaptığımız çağrılar dikkate alınmadı." dedi.

Son olarak, Aydın, sağlıkta şiddeti önlemek için somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, bu cinayetlerin arkasındaki faktörlerin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi. "Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz." diyerek sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasını talep etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin