Bahar Aylarının Gelmesiyle Birlikte Mersin Büyükşehir'den, Tarsus’ta Mahalle Mezarlıklarında Kapsamlı Bakım Çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadelesine 7/24 devam ederken, bir taraftan da temizlik ve bakım çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Tarsus’a bağlı onlarca mahalle mezarlığında bakım ve temizlik çalışması başlatıldı.

20 Nisan 2020 Pazartesi, 12:48
Bahar Aylarının Gelmesiyle Birlikte Mersin Büyükşehir'den, Tarsus’ta Mahalle Mezarlıklarında Kapsamlı Bakım Çalışması
-

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin başladığı ilk günden itibaren bünyesinde kurduğu ekiplerle Tarsus’ta kamu kurum binaları, bankalar, sağlık merkezleri; kısacası vatandaşların ortak kullanım alanı olan her yerde dezenfekte çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı ekipler, mahalle mezarlıklarında ot biçme, budama ve temizlik çalışmalarını da aksatmadan yerine getiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele kapsamında yürüttüğü sosyal ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra rutin belediyecilik hizmetlerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tarsus merkezde bulunan Şehir ve Güney Kabristanı’nın yanı sıra bağlı mahallelerin mezarlıklarında da temizlik ve bakım çalışması gerçekleştiriliyor.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bünyesinde 5 ayrı ekip kurarak Tarsus’ta kamu kurum binaları, sağlık kuruluşları, bankalar, ATM’ler, PTT şubeleri, halka açık noktalar; kısacası vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı ekipler, bir taraftan da bahar aylarının gelmesiyle birlikte merkez ve bağlı mahalle mezarlıklarında kabir temizliği, mezar yeri temini, parke taç bakımı ve boyanması, süpürge aracıyla temizlik, ot biçme, ilaçlama, budama ve genel temizlik çalışmalarını da aksatmadan yerine getiriyor.
Muhtarlarla koordineli şekilde çalışılıyor
Toplumsal tüm olaylardaki duyarlılığını mezarlık hizmetlerinde de gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşama gözlerini yummuş merhum ve merhumelerin ebedi istirahatgahları olan mezarlıklarda yürüttüğü çalışmalarda özellikle muhtarlarla koordineli şekilde çalışıyor.
Mezarlıklar çiçeklendiriliyor
Büyükşehir ekipleri, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra özellikle Tarsus merkezde bulunan Şehir ve Güney Kabristanında çiçeklendirme çalışmalarını da gerçekleştiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri’ne bağlı 72 personel, Tarsus merkez mezarlıklar başta olmak üzere, Çamlıyayla ve bağlı diğer tüm mahalle mezarlıklarında hizmet yürütüyor.
Büyükşehir mezarlık personeli, oluşturulan 3 ayrı ekiple geride kalan son bir haftada Tarsus Şehir ve Güney Mezarlığı başta olmak üzere Tepeçaylak, Esenler, Çamtepe, Kamberhöyüğü ve Kızılçukur mahalle mezarlıklarında bakım çalışması yürüttüler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti